Tartă cu fasole păstăi și spanac

tarta cu fasole jpg

Ne-a venit această ideea de a prepara o tartă cu fasole verde și spanac şi vrem să o împărtăşim cu voi.

Ingrediente

Pentru aluat:

1 cană făină

1 gălbenuș

150 g unt rece

30 ml apă rece

1 praf de sare

Pentru umplutură:

150 g somon afumat

150 g fasole păstăi, congelată

3 ouă

200 g telemea de cașcaval sau telemea rasă

100 g smântână

sare

piper

Mod de preparare

Amesteci făina cu untul rece, tăiat cubulețe, până când obții un aluat sfărâmicios, apoi adaugi gălbenușul, apa, în fir subțire și sarea. Formezi din aluat o bilă pe care o înfășori în folie și o dai la rece 30 de minute.

Pentru umplutură, opărești păstăile de fasole 5 minute, nu trebuie să le decongelezi și le lași la scurs. Tai cubulețe somonul.

Scoți aluatul de la rece și îl întinzi, îl așezi într-o formă de tartă tapetată, îl înțepi din loc în loc, pui peste el hârtie de copt, răstorni boabe de fasole și îl coci, 10 minute, la cuptorul încins. Îl lași la răcit.

Bați ouăle cu smântâna, presari sare și piper, după gust. Presari cașcavalul sau brânza rasă în coaja de tartă, așezi feliile de somon și torni amestecul de smântână cu ouă. Dai tarta la cuptorul încins și o ții până când se rumenește frumos.