Tartă cu fasole păstăi și spanac
Ne-a venit această ideea de a prepara o tartă cu fasole verde și spanac şi vrem să o împărtăşim cu voi.
Ingrediente
Pentru aluat:
1 cană făină
1 gălbenuș
150 g unt rece
30 ml apă rece
1 praf de sare
Pentru umplutură:
150 g somon afumat
150 g fasole păstăi, congelată
3 ouă
200 g telemea de cașcaval sau telemea rasă
100 g smântână
sare
piper
Mod de preparare
Amesteci făina cu untul rece, tăiat cubulețe, până când obții un aluat sfărâmicios, apoi adaugi gălbenușul, apa, în fir subțire și sarea. Formezi din aluat o bilă pe care o înfășori în folie și o dai la rece 30 de minute.
Pentru umplutură, opărești păstăile de fasole 5 minute, nu trebuie să le decongelezi și le lași la scurs. Tai cubulețe somonul.
Scoți aluatul de la rece și îl întinzi, îl așezi într-o formă de tartă tapetată, îl înțepi din loc în loc, pui peste el hârtie de copt, răstorni boabe de fasole și îl coci, 10 minute, la cuptorul încins. Îl lași la răcit.
Bați ouăle cu smântâna, presari sare și piper, după gust. Presari cașcavalul sau brânza rasă în coaja de tartă, așezi feliile de somon și torni amestecul de smântână cu ouă. Dai tarta la cuptorul încins și o ții până când se rumenește frumos.