Tartă cu spanac și somon afumat

O rețetă delicioasă pentru tartă cu spanac și somon afumat perfectă pentru prânz, cină sau un brunch elegant.

tarta cu spanac si somon afumat jpg

Ingrediente

250 g făină integrală

2 ouă

120 g unt rece

2-3 linguri apă rece

1 praf de sare

Pentru umplutură

300 g spanac

1 ceapă

3 căței de usturoi zdrobiți

100 g somon afumat

4 ouă

200 g iaurt cremos sau sana

150 g parmezan ras

1 lingură ulei

sare

piper

Mod de preparare

Pentru aluat, amesteci făina cu untul până când obții un aluat nisipos, adaugi ouăle, frămânți, apoi apa, sare, frămânți și aduni aluatul într-o bilă, îl înfășori în folie și îl dai la frigider cel puțin 30 de minute.

Între timp, speli spanacul și îl lași la scurs. Pui ulei într-o tigaie, adaugi ceapa tăiată mărunt, usturoiul, sare și piper, după gust, călești câteva minute și adaugi spanacul. Ții pe foc câteva minute și dai deoparte.

După ce s-a răcit amestecul, adaugi ouăle, iaurtul, somonul făcut bucățele, parmezanul și omogenizezi.

Întinzi aluatul într-o tavă rotundă, tapetată inclusiv pe margini și torni amestecul cu spanac și somon.

Dai tava la cuptorul încins în prealabil și o ții până când se rumenește frumos.