Terină de pui cu ștevie

Servită rece, terina de pui cu ștevie este o alegere elegantă și savuroasă.

terina jpg

Ingrediente

500 g piept de pui

200 g ștevie

100 ml smântână pentru gătit

2 ouă

1 ceapă mică

2 căței de usturoi

1 lingură unt

sare și piper

Mod de preparare

Tai pieptul de pui bucăți mici și îl mixezi într-un blender cu ceapa, usturoiul, ouăle și smântâna, până obții o pastă fină.

Opărești frunzele de ștevie 1 minut în apă fierbinte, le scurgi și le toci. Amesteci ștevia cu pasta de pui, adaugi sare și piper după gust.

Tapetezi o formă de chec cu hârtie de copt, torni compoziția în formă și nivelezi.

Coci 40-45 de minute, până ce terina este fermă și ușor aurie. Lași să se răcească în tavă, apoi o răstorni și o tai felii.