Tigaie cu carne tocată și legume

Tigaie cu carne tocată și legume jpg

Tigaia cu carne tocată și legume este o rețetă rapidă și gustoasă, perfectă pentru o masă de prânz sau cină. Iată cum poți să o prepari.

Ingrediente

500 g carne tocată

1 ceapă mare

2 căței de usturoi

1 ardei gras roșu

1 ardei gras galben

2 morcovi medii, rași

200 g roșii cherry, tăiate jumătăți

200 g fasole roșie de la conservă

100 ml supă de pui sau apă

1 linguriță sare

½ linguriță piper negru

1 linguriță boia de ardei dulce

2 linguri ulei

1 linguriță oregano uscat

1 linguriță cimbru uscat

1 ardei iute pătrunjel, pentru ornat

Mod de preparare

Toci ceapa și usturoiul mărunt, tai ardeii grași, razi morcovii prin răzătoarea mică și toci roșiile.

Încingi uleiul într-o tigaie la foc mediu, adaugi ceapa tocată și sotezi până devine translucidă, aproximativ 4 minute. Pui și usturoiul și-l lași pe foc încă 1 minut, până când devine aromat. Adaugi carnea tocată în tigaie și o gătești până devine maronie și se sfărâmă, 5-7 minute.

Scurgi excesul de grăsime, dacă este necesar. Adaugi ardeiul gras, morcovii și fasolea și le sotezi împreună cu carnea 5 minute, până când legumele încep să se înmoaie. Pui roșiile cherry, sare, piper, boia de ardei dulce, oregano și cimbru. Amesteci bine pentru a combina aromele.

Torni supa de pui peste carne și aduci la punctul la fierbere. Reduci focul și lași preparatul să fiarbă la foc mic, 5-7 minute, până când legumele sunt fragede și lichidul s-a redus ușor.

Servești mâncarea fierbinte, simplă sau alături de orez, paste sau cartofi piure.