Tocană cu chifteluțe și năut
Deoarece este o sursă excelentă de proteine, năutul este una dintre vedetele dietelor.
![tocana cu naut jpg](https://cdn.adh.reperio.news/image-f/f64caea4-7c42-4d14-a82a-d500dc58b08c/index.jpeg?p=a%3D1%26co%3D1.05%26w%3D500%26h%3D750%26q%3D91%26r%3Dcontain%26f%3Dwebp)
Ingrediente
Pentru chifteluțe
400 g carne de porc
1 ceapă
1 ou
1 legătură mărar
sare și piper
2 linguri ulei de măsline
Pentru sos
1 ceapă roșie
1 ardei capia mic
2 căței de usturoi, măcinați
1 lingură boia afumată
2 linguri chimen măcinat
400 g roșii tocate, din conservă
2 căni supă de legume
400 g năut de la conservă
sare și piper
1 legătură mărar
Mod de preparare
Într-o cratiță adâncă, încingi uleiul, călești ceapa tăiată mărunt până ce devine sticloasă. Adaugi usturoiul, ardeiul capia tocat, boiaua și chimenul și continui să amesteci, apoi adaugi supa și roșiile tocate și lași la fiert.
Între timp, pregătești chifteluțele, amestecând carnea tocată cu oul, mărarul tocat fin, ceapa, sare și piper. Le modelezi astfel încât să obții niște chiftele mici, de forma perișoarelor.
În tocana de roșii care fierbe, adaugi năutul și chifteluțele și mai lași să fiarbă aproximativ 30 de minute sau până ce carnea este gătită. Asezonezi cu sare și piper dacă mai este nevoie.