Tocană de gulii cu piept de pui
Tocana de gulii cu piept de pui este o mâncare ușoară și hrănitoare, bună pentru zilele răcoroase, când parcă tot ce-ți dorești este o mâncare caldă și plină de gust.

Ingrediente
2 gulii
1 piept de pui tăiat cubulețe
2 morcovi
1 ceapă
5 căței de usturoi zdrobiți
2 linguri ulei
3 linguri făină
500 ml supă de legume sau apă
250 g smântână pentru gătit
sare
piper
1 legătură pătrunjel
Mod de preparare
Speli și cureți guliile, morcovii și ceapa. Tai guliile cuburi, morcovii îi faci rondele, iar ceapa cubulețe.
Încingi uleiul, treci carnea de pui prin făină și o prăjești câteva minute pe ambele părți, apoi o scoți. Răstorni în același ulei ceapa, amesteci, potrivești gustul de sare și de piper, lași până când devine sticloasă, apoi adaugi sturoiul, guliile și morcovii. Amesteci, ții câteva minute, pui pieptul de pui și torni supa. Lași să fiarbă până se îngroașă sosul. Amesteci constant, apoi torni smântâna ținută la temperatura camerei. Ții pe foc încă 10-15 minute, să se combine aromele, apoi oprești focul. Presari pătrunjelul spălat și tăiat fin, și acoperi vasul.