Tocană de miel cu murături
Murăturile conțin apă și au foarte puține grăsimi sau proteine? De asemenea, au o concentrație mare de vitamine, deoarece saramura extrage apa din murături.
Ingrediente
500 g gogonele murate
3 castraveți murați
500 g carne de miel
2 cepe
2 linguri unt
2 linguri ulei
1 ardei capia
1 morcov
2 căței de usturoi
sare
piper
foaie de dafin
200 g bulion
Mod de preparare
Tai gogonelele în două, toci castraveții rondele și le pui la fiert în apă rece, 20 de minute.
Călești carnea de miel tăiată cubulețe într-o oală adâncă nonaderentă. Când carnea este puțin rumenită, adaugi untul, ceapa și morcovul tocate, apoi usturoiul pisat și ardeiul capia tăiat cubulețe. Lași să fiarbă 45 de minute, până ce carnea este fragedă. Pui gogonelele și castraveții, bulionul, piper și foaia de dafin și mai lași pe foc circa 10 minute. Dacă este cazul, adaugi sare.