Tocană picantă cu carne de porc
O tocană picantă cu carne de porc este întotdeauna deliciul gurmanzilor. Pentru a obţine rezultatul aşteptat trebuie să foloseşti un ardei iute. Cei mai mici ardei iuţi vin din Mexic şi sunt celebri pentru aroma lor unică. Verzi, roşii, portocalii sunt iuţi de-ţi ia gura foc. Culoarea este cea care-i dictează iuţeala: ardeiul verde este cel mai puţin iute şi gama coloristică trece prin galben, portocaliu, roşu şi roşu închis (violet), care este ca de foc.Cele peste 60 de varietăţi de chili s-au răspândit în toate bucătăriile lumii şi au condimentat şi cele mai sofisticate preparate.
Tocană picantă cu carne de porc - Ingrediente (4 porţii)
300 g carne grasă de porc 2 cepe ¼ căpăţână de varză 2 roşii 2 linguri bulion 1 ardei gras verde 1 ardei iute pătrunjel sare eventual, boia iute
Tocană picantă cu carne de porc - Mod de preparare
Se porţionează carnea şi se pune la călit împreună cu ceapa mărunt tocată. După ce s-au călit împreună şi carnea şi-a schimbat culoarea, se adaugă varza şi ardeiul gras tăiate fideluţă, se pune apă cât să acopere complet carnea şi se lasă la fiert. Numai după ce carnea a fiert, se adaugă roşiile curăţate de pieliţe şi tăiate felii şi bulionul desfăcut cu puţină apă. Se pune şi ardeiul iute, tăiat felioare şi se mai lasă să fiarbă împreună 5 minute. Se aduce la masă fierbinte, cu pătrunjel.