Tocăniță cu kofte
Tocănița cu kofte este o combinație între o tocăniță clasică și rafinamentul bucătăriei turcești – simplă, dar spectaculoasă.

Ingrediente
500 g mazăre
5 cartofi
1 ceapă
2 morcovi
200 g pastă de roşii
sare
piper
2 linguri ulei
500 ml supă de legume
Pentru chiftele kofte
500 g carne tocată, de curcan
3 căței de usturoi
1 ceapă
2 felii pâine
1 legătură mărar
1 legătură pătrunjel
1 ou
sare
piper
ulei, pentru prăjit
Mod de preparare
Pentru chiftele, lași pâinea la înmuiat 10 minute. Cureți ceapa și o toci fin, cureți usturoiul și îl zdrobești, apoi toci fin verdeața.
Amesteci toate ingredientele pentru chiftele, formezi biluțe pe care le prăjești în baie de ulei. Le scoți pe un grătar sau pe un șervet de bucătărie.
Cureți legumele pentru sos, le speli și le tai după bunul plac. Încingi uleiul și călești câteva minute ceapa și morcovii tocate. Presari sare și piper, după gust, amesteci și, după ce ceapa a devenit sticloasă, torni supa. Fierbi acoperit 10 minute, apoi adaugi cartofii și mazărea. Amesteci din când în când, apoi torni pasta de roșii, fierbi 10 minute și pui chifteluțele prăjite.
Mai ții încă 10-15 minute, să se combine aromele și dai vasul deoparte.