Tocăniţă de cartofi cu carne de porc
Acest fel de mâncare are nevoie întotdeana de o murătură lângă, pentru un gust desăvârşit şi complet.
Ingrediente
câteva cubuleţe carne de porc 200 g cartofi 1 ceapă 1 morcov 2-3 roşii pentru sos 75 ml de ulei 1 legătură de pătrunjel sare piper
Mod de preparare
Cureţi legumele. Ceapa o tai julien, cartofii cubuleţe, iar morcovii rondele. Căleşti ceapa în ulei încins, adaugi carnea şi o laşi la rumenit 2-3 minute. Separat, opăreşti roşiile, le cureţi coaja, le mixezi şi le torni în cratiţă. Laşi câteva clocote şi pui morcovii şi cartofii. Completezi cu apă clocotită. Potriveşti de sare şi piper şi laşi să fiarbă la foc moale până când s-a fiert carnea. În momentul servirii, presari pătrunjel tocat.