Varză călită cu pește
O rețetă simplă și gustoasă care îmbină aromele dulci și suculente ale verzei cu textura fragedă a peștelui.
Ingrediente
1 kg varză
4 fileuri de cod
2 linguri ulei
ardei iute, după gust
2 linguri suc de roșii
1 pahar vin alb sec
sare
piper
pătrunjel și ardei iute, pentru decor
Mod de preparare
Cureți și toci varza fin, o freci cu sare, adaugi ardeiul iute tăiat, uleiul și amesteci. Răstorni varza într-o tavă rotundă de cuptor și o dai la cuptorul încins aproximativ 25 de minute.
Între timp, speli peștele, îl dai cu sare și cu piper și îl lași deoparte.
Scoți tava, torni vinul, adaugi sosul de roșii, amesteci și așezi deasupra fileurile de cod tăiate. Acoperi tava cu un capac și o ții la cuptor aproximativ 30 de minute, apoi îi scoți capacul și o mai lași încă 10 minute pentru rumenire.
O servești decorată cu pătrunjel tăiat fin și cu ardei iuți.