Varză de Bruxelles cu bacon
Vrei sa faci ceva delicioas? Uite o rețetă simplă și rapidă de varză de Bruxelles cu bacon, perfectă ca garnitură sau chiar ca fel principal.

Ingrediente
600 g varză de Bruxelles
100 g bacon tăiat
5 căței de usturoi
3 linguri ulei
2 linguri oțet balsamic
sare
piper
Mod de preparare
Încingi o tigaie antiaderentă și frigi baconul pe ambele părți, apoi îl scoți. Păstrezi grăsimea lăsată în tigaie.
Îndepărtezi prima foaie de la verze, le speli sub jet de apă și le tai jumătăți. Separat, zdrobești cățeii de usturoi.
Ungi o tavă termorezistentă cu ulei și pui în ea verzele și baconul prăjit. Separat, amesteci uleiul cu oțetul, cu grăsimea lăsată de bacon, cu usturoiul, cu sare și piper, după gust.
Torni compoziția peste verze, amesteci ca să ajungă sos peste toate și dai tava la cuptorul încins în prealabil. Le ții până când devin ușor crocante și se colorează.