VIDEO Chifle cu carne de porc, la abur

Chifle hamburger jpeg

Cheful Andrei Ţandără, cu care te întâlneşti în fiecare sâmbătă, de la ora 11.30, la „Click! Poftă bună!“ de la Prima TV, îţi propune să încerci acest fel de mâncare din bucătăria asiatică.

Ai nevoie de

Pentru aluat

500 g făină 7 g drojdie 1 lingură zahaăr 350 ml lapte călduţ 1 lingură ulei

Pentru umplutură

400 g muşchiuleţ de porc

3 căţei usturoi

1 rădăcină ghimbir

1 lingură sos de soia

1 lingură sos de peşte

1 lingură chili dulce

1 fir de ceapă

ulei

coriandru

Mod de preparare

Prepari un aluat din făină, lapte, drojdie, zahăr şi ulei. Frămânţi bine până când coca este moale şi nu se mai lipeşte de degete. Acoperi vasul cu o folie şi îl laşi să dospească aproximativ 30 de minute.

Tai muşchiuleţul felii, apoi fâşiuţe. Amesteci usturoiul cu ghimbirul mărunţite.

Torni ulei într-o tigaie şi îl laşi să se încingă, apoi adaugi amestecul de usturoi cu ghimbir, laşi puţin la călit şi pui carnea. O ţii la prăjit până când devine aurie. Torni câteva de sos de peşte, apoi de soia şi chili dulce. Amesteci, laşi să se combine aromele şi opreşti focul. Presari coriandul şi ceapa verde tăiată.

Separat amesteci două linguri de unt de arahide cu una de sos hoisin. Omogenizezi.

Presari blatul de lucru cu făină şi aşezi coca, o presezi uşor ca să scoţi aerul. Tai bucăţi mici şi formezi, cu mâna, chifle.

Tai cerculeţe dintr-o foaie de pergament, pui chiflele pe ele, apoi şi le aşezi într-un steemer (dispozitiv de fierbere la aburi). Dacă nu ai un asemenea vas poţi proceda astfel: torni apă într-o oală mai mare şi aşezi deasupra o cratiţă cu fundul găurit şi cu pereţii compacţi (din cea prin care se strecoară pastele), aşezi 5 chifle şi laşi la fiert aproximativ 20 de minute.

Alte 6 chifle le aplatizezi pui pe ele puţină carne şi sos hoisin. Le uneşti capetele şi formezi coşuleţe pe care le fierbi separat la aburi. Le serveşti calde.

foto: Sorin Stana