Vită cu broccoli
Vita cu broccoli este un preparat inspirat din bucătăria asiatică, rapid de pregătit, sănătos și plin de arome.
Ingrediente
400 g mușchiuleț de vită
300 g broccoli
2 linguri ulei vegetal
2 căței de usturoi
60 ml sos de soia
semințe de susan
1 lingură ulei de susan
60 ml apă
1 lingură amidon de porumb
1 lingură zahăr brun
sare
piper
1 lingură oțet de orez
orez fiert, pentru servit
1 bucățică ghimbir (aprox. 2 cm)
Mod de preparare
Tai carnea de vită fâșii și rupi broccoli buchețele mici. Toci fin usturoiul și ghimbirul.
Într-un bol, amesteci sosul de soia, apa, amidonul de porumb și zahărul brun. Pui fâșiile de carne în acest amestec și le lași la marinat 10 minute.
Într-o tigaie mare sau wok, încălzești o lingură de ulei la foc mediu-mare, adaugi broccoli și îl gătești 3-4 minute, până devine verde-intens și ușor fraged. Îl scoți din tigaie, îl pui sub apă rece și îl scurgi bine.
În aceeași tigaie, adaugi încă o lingură de ulei, pui usturoiul și ghimbirul, și le călești 30 de secunde, până devin aromate. Adaugi carnea de vită împreună cu sosul în care a fost marinată și o gătești 3-4 minute, până când fâșiile devin fragede și ușor rumenite.
Adaugi bucățile de broccoli în tigaie și amesteci pentru a combina totul. Adaugi uleiul de susan și oțetul de orez pentru un plus de aromă. Lași totul pe foc încă 1-2 minute.
Servești preparatul fierbinte peste orez fiert.