Vită cu broccoli

Vita cu broccoli este un preparat inspirat din bucătăria asiatică, rapid de pregătit, sănătos și plin de arome.

vita cu broccoli jpg

Ingrediente

400 g mușchiuleț de vită

300 g broccoli

2 linguri ulei vegetal

2 căței de usturoi

60 ml sos de soia

semințe de susan

1 lingură ulei de susan

60 ml apă

1 lingură amidon de porumb

1 lingură zahăr brun

sare

piper

1 lingură oțet de orez

orez fiert, pentru servit

1 bucățică ghimbir (aprox. 2 cm)

Mod de preparare

Tai carnea de vită fâșii și rupi broccoli buchețele mici. Toci fin usturoiul și ghimbirul.

Într-un bol, amesteci sosul de soia, apa, amidonul de porumb și zahărul brun. Pui fâșiile de carne în acest amestec și le lași la marinat 10 minute.

Într-o tigaie mare sau wok, încălzești o lingură de ulei la foc mediu-mare, adaugi broccoli și îl gătești 3-4 minute, până devine verde-intens și ușor fraged. Îl scoți din tigaie, îl pui sub apă rece și îl scurgi bine.

În aceeași tigaie, adaugi încă o lingură de ulei, pui usturoiul și ghimbirul, și le călești 30 de secunde, până devin aromate. Adaugi carnea de vită împreună cu sosul în care a fost marinată și o gătești 3-4 minute, până când fâșiile devin fragede și ușor rumenite.

Adaugi bucățile de broccoli în tigaie și amesteci pentru a combina totul. Adaugi uleiul de susan și oțetul de orez pentru un plus de aromă. Lași totul pe foc încă 1-2 minute.

Servești preparatul fierbinte peste orez fiert.