Vită cu mazăre picantă, reţetă coreeană
Când doreşti să variezi meniul, prepară aceast reţetă coreeană de vită cu mazăre picantă.
De ce ai nevoi ca să prepari vită cu mazăre picantă:
500 g carne de vită tăiată fâşii
4 căţei de usturoi, zdrobiţi
2 linguriţe de ghimbir ras
2 linguri de ulei de susan
2 linguriţe zahăr
60 ml vin
60 ml sos de soia
2 linguri ulei
400 g mazăre teci
1 lingură seminţe de susan
4 cepe verzi, tăiate fin
1 ardei iute roşu mic, tăiat felioare
orez fiert (la aburi, de preferinţă) pentru servit
Cum prepari vită cu mazăre picantă:
Amesteci fâşiile de vită cu usturoiul, ghimbirul, uleiul de susan, zahărul, vinul şi cu sosul de soia. Le laşi la marinat în acest baiţ, 30 minute. Scoţi şi scurgi fâşiile de vită, păstrând sosul în care s-au marinat. Pui în tigaia wok carnea scursă şi adaugi 1/2 din ulei.
Prăjeşti carnea în 3 tranşe, ţinând-o la cald într-un vas. Reîncălzeşti tigaia wok, adaugi restul de ulei şi căleşti mazărea 1-2 minute. Pui din nou carnea de vită în wok cu sosul marinat păstrat, amesteci 1 minut, adaugi seminţele de susan, cepele verzi şi ardeiul iute. Serveşti imediat, de preferinţă cu orez fiert la aburi.