Vită marinată cu broccoli

vita marinata cu broccoli jpg

De-a lungul istoriei, broccoliul a fost considerat o legumă valoroasă. Romanii au fost printre primii care au cultivat-o, folosind-o atât în bucate, cât și în medicină.

Ingrediente

500 g mușchi de vită tăiat felii subțiri

300 g broccoli

2 linguri ulei de măsline

Pentru marinată:

½ ceașcă sos de soia

½ ceașcă ulei de măsline

½ ceașcă zeamă de lămâie

2 căței de usturoi zdrobiți

1 linguriță boia afumată

1 linguriță oregano uscat

1 linguriță pudră de ghimbir

sare și piper, după gust

Cum faci vită marinată cu broccoli

Amesteci toate ingredientele pentru marinată într-un bol, omogenizezi și adaugi carnea tăiată fâșii și te asiguri că este uniform acoperită de sos. Înfășori recipientul cu folie alimentară și lași carnea la marinat în frigider cel puțin 2 ore.

Pentru blanșare, pui într-o oală 4 litri de apă cu sare și o lași să clocotească. Adaugi buchețelele de broccoli, iar după 4 minute, cu o spumieră, le scoți și le scufunzi într-un bol cu apă și gheață, apoi le pui la scurs. Blanșarea ajută la păstrarea culorii verde-crud și a texturii moale, dar crocantă.

Într-un wok, prăjești rapid carnea de vită marinată cu 2 linguri de ulei de măsline până se rumenește, apoi dai deoparte. Scoți carnea pe o farfurie. Prăjești broccoliul până când este ușor fraged, dar încă crocant, adaugi din nou carnea în wok împreună cu amestecul în care a fost marinată carnea. Gătești până când sosul se îngroașă și acoperă carnea.