Vrăbioară de vițel la tavă

vrabioara de vitel la tava jpg

Carnea de viţel este suculentă şi fragedă şi se poate asocia cu multe garnituri, la mesele speciale.

Ingrediente

700 g vrăbioară

5 morcovi baby, spălați și curățați

sare

piper

1 lingură zeamă de lămâie

1 linguriță coajă rasă de lămâie

5 căței de usturoi

2 linguri unt

1 lingură rozmarin, tăiat mărunt

1 lingură cimbrișor mărunțit

2 linguri ulei

300 ml vin roșu sec

4-5 roșii cherry

Mod de preparare

Speli și cureți carnea de tendoane. Prepari un amestec din 3 căței de usturoi zdrobiți, 2 linguri de unt moale, sare, piper, cimbrișor, zeama și coaja de lămâie și cu rozmarinul. Omogenizezi amestecul și ungi bine carnea. O dai la rece cel puțin 2 ore sau peste noapte, apoi o scoți și o ții la temperatura camerei.

Încingi uleiul și prăjești carnea, câteva minute, pe toate părțile, apoi o răstorni într-o tavă în care ai așezat morcovii, roșiile tăiate și cățeii de usturoi rămași tăiați. Torni vinul și o dai la cuptorul încins, aproximativ o oră. O stropești din când în când cu sosul din tavă și o scoți când este rumenită uniform.