Vrăbioară de vițel la tavă

Alături de o garnitură fină sau o salată proaspătă, vrăbioara de vițel la tavă transformă orice masă într-o adevărată sărbătoare culinară.

vrabioara de vitel la tava jpg

Ingrediente

500 g vrăbioară

1 lingură zeamă de lămâie

5 morcovi baby, spălați și curățați

1 linguriță coajă rasă de lămâie

7 căței de usturoi

2 linguri unt

1 lingură rozmarin, tăiat mărunt

1 lingură cimbrișor mărunțit

2 linguri ulei

300 ml vin roșu, sec

4-5 roșii cherry

sare

piper

Mod de preparare

Speli și cureți carnea de tendoane și o ungi cu un amestec omogen făcut din 3 căței de usturoi zdrobiți, amestecați cu 2 linguri de unt moale, cu sare, piper, cimbrișor, zeama și coaja de lămâie și cu rozmarinul. O dai la rece peste noapte, iar dimineața o scoți și o ții la temperatura camerei cel puțin 1 oră.

Încingi uleiul și prăjești carnea câteva minute pe toate părțile, apoi o răstorni într-o tavă în care ai așezat morcovii, roșiile tăiate și cățeii de usturoi rămași, zdrobiți. Torni vinul și o dai la cuptorul încins, aproximativ 1 oră. O stropești din când în când cu sosul din tavă și o scoți când s-a rumenit uniform.