„Cartofi“ din mălai cu salvie

Acești „cartofi” din mălai sunt crocanți la exterior și moi la interior.

cartofi din malai cu salvie jpg

Ingrediente

500 ml lapte

500 ml supă de pui sau de legume

170 g mălai

1 lingură unt

40 g pecorino sau parmezan ras

1 lingură salvie proaspătă, tocată

ulei

Pentru sos

sucul de la ½ lămâie

iaurt

sare și piper

Mod de preparare

Ungi o tavă de fontă cu ulei.

Într-o cratiță medie, aduci la punctul de fierbere laptele cu supa, pui untul, salvia și adaugi în fir subțire mălaiul, amestecând constant, până ce e gata mămăliga.

Întinzi mămăliga cât e caldă în tavă și lași la răcit, apoi o tai în formă de batoane pe care le stropești cu ulei. Tapetezi tava cu hârtie de copt și bagi batoanele la cuptor până ce s-au rumenit.