Chiftele din dovlecei cu brânză

clatite din dovlecei cu branza jpeg

Ne bucurăm destul de des de tot felul de combinaţii şi de mâncăruri cu dovlecei. Şi profităm de gustul lor inconfundabil de fiecare dată când avem ocazia.

Ingrediente

600 g dovlecei mici 50 g miez de nucă 200 g brânză de vaci proaspătă 2 ouă 100-120 g făină 1 căţel de usturoi 2 legături ceapă verde sare piper 2 roşii ulei pentru prăjit

Cum se prepară

Se spală dovleceii, se dau pe răzătoarea mare, se presară cu sare, se amestecă şi se lasă 10 minute. Se storc bine de zeamă, se pun într-un castron şi se adaugă gălbenuşurile, miezul de nucă măcinat, 100 g de brânză scursă bine, sare şi piper, după gust. Se pun usturoiul pisat, ceapa tocată mărunt (se opresc două fire), făina şi albuşul bătut spumă. Se omogenizează compoziţia. Se toarnă puţin ulei într-o tigaie de teflon, se pun porţii mici din amestecul de dovlecei şi se prăjesc, la foc mic, pe ambele părţi, până devin aurii.

Se presară clătitele cu brânza rămasă şi se servesc cu bucăţi de roşii şi ceapă verde tocată.