Ciorbă de fasole cu legume

ciorba de fasole cu legume jpeg

O mână de boabe de fasole, 2 cartofi şi un morcov. Mai pui şi o rădăcină de pătrunjel şi puţin suc de roşii şi gata ciorba de fasole cu legume.

Ingrediente (6 porţii)

250 g fasole boabe colorată 2 cartofi potriviţi 1 ceapă 1 morcov sare 1 rădăcină de pătrunjel 1 felie de ţelină 1 ardei gras 200 ml suc de roşii 1 lingură pastă de tomate pătrunjel verde 500 ml borş de casă

Preparare

Alegi fasolea, o speli şi o acoperi cu apă rece. O laşi câteva ore sau de cu seara, pentru a se înmuia. Arunci apa în care s-a înmuiat, adaugi apă rece peste fasole şi o laşi să fiarbă 15 minute, apoi o strecori şi o acoperi cu apă caldă. Repeţi operaţiunea încă o dată, apoi o acoperi cu apă caldă şi o fierbi acoperit, la foc mic, până este pe jumătate fiartă.

Adaugi zarzavaturile şi legumele curăţate şi tăiate mărunt (fără cartofi), completezi cu apă, dacă este cazul, şi laşi să fiarbă până când toate sunt bine pătrunse. Pui cartofii tăiaţi cubuleţe şi mai laşi 10 minute.

Adaugi sucul de roşii, pasta de tomate, sarea, acreşti cu borş fiert separat şi laşi să fiarbă 10 minute. O serveşti cu pătrunjel verde.