Clătite pufoase cu mazăre
Cele mai bune clătite pufoase cu mazăre se prepară după această reţetă recomandată de noi.
Ingrediente
100 ml smântână 100 ml iaurt gros 2 linguri zeamă de lămâie 150 g făină 1 praf de sare 1 praf de piper 2 linguriţe rase praf de copt 150 g mazăre 2 ouă 300 ml lapte bătut 20 g unt topit 3 linguri ulei pătrunjel verde pentru garnitură Cum se prepară
Se amestecă smântâna cu iaurtul, zeama de lămâie, praful de sare şi piperul. Mazărea se fierbe în apă cu sare, se scurge şi se amestecă cu compoziţia de smântână. Separat, se pun, într-un castron, făina cernută cu praful de copt, ouăle, laptele bătut şi untul topit, după care se amestecă cu compoziţia de smântână. Se încălzeşte o tigaie, se adaugă o linguriţă de ulei şi se pune cu lingura din aluat. Se coace pe ambele părţi până se rumeneşte frumos. Se procedează la fel până se termină toată compoziţia. Se servesc calde, garnisite cu smântână şi pătrunjel verde.