Dovlecei umpluţi cu ciuperci

De post, dar nu neapărat! O reţetă absolut delicioasă, o combinaţie perfectă între dovlecei şi ciuperci şi brânză tofu!
Ai nevoie de (pentru 2 porţii)
4 dovlecei potriviţi 200 g ciuperci 250 g brânză tofu 2 linguri pesmet 1 ardei gras 1 ceapă busuioc verde piper sare ulei
Mod de preparare
Speli dovleceii şi le tai codiţele, pe care le păstrezi. Le scoţi miezul cu o lingură, dar mai laşi puţină pulpă. Cureţi ciupercile, ardeiul şi ceapa, le speli bine şi le tai cubuleţe. Brânza tofu o fărâmiţezi cu mâna. Încingi ulei într-o tigaie, adaugi legumele şi le căleşti până scade puţin apa lăsată de ele. Opreşti focul, adaugi brânza tofu, pesmetul, sare şi piper, după gust. Amesteci bine compoziţia şi umpli dovleceii rotunzi, îi aşezi pe o tavă unsă şi dai la cuptor până se gratinează frumos.Serveşti dovleceii gratinaţi calzi, asezonaţi cu frunze de busuioc şi decoraţi cu căpăcelele păstrate, lângă 2-3 bucăţi de brânză tofu.