FOTO Supă rece de castraveţi cu lapte bătut

Produsele lactate fermentate conţin peste 16 elemente nutritive care menţin sănătatea oaselor, scad nivelul colesterolului şi te ajută să te menţii în formă. Unul dintre ele este laptele acru care se obţine prin acidifierea naturală a laptelui dulce lăsat să stea la temperatura camerei 1-2 zile.
Ingrediente
1 l lapte bătut 2 linguri smântână 4 castraveciori mijlocii 4 căţei usturoi 1 linguriţă condimente de supă ½ legătură mărar piper alb sare boabe de piper roşu şi castraveţi pentru decor
Mod de preparare
Se spală castraveţii, se curăţă de coajă şi se dau pe răzătoarea mare. Se toarnă laptele bătut rece într-un castron, se adaugă smântâna, se mixează bine şi se dă la frigider pentru 30 de minute.

Usturoiul se curăţă, se pisează şi se amestecă cu condimentele de supă, sare şi piper alb, după gust. Mărarul se toacă mărunt.

Se scoate compoziţia de lapte cu smântână din frigider, se adaugă usturoiul şi se mixează din nou. Se adaugă mărarul şi se amestecă uşor.

Se adaugă castraveţii, se amestecă, se pune supa în boluri, se decorează cu mărar, castraveţi, boabe de piper roşu şi se serveşte.
