Legume la cuptor, pentru un mic dejun sănătos

Legume la cuptor jpeg

Iată o variantă simplă pentru un mic dejun bogat în legume. În plus, preparatul poate fi adaptat în funcţie de preferinţele tale, poţi adăuga cartofi şi sos picant. Sau poţi adăuga cârnaţi feliaţi sau bucăţele de pui.

Ingrediente

2 linguri de ulei 8-10 ciuperci feliate 2 linguriţe usturoi tocat ½ ceapă roşie, tocată 2 ardei graşi, tăiaţi cubuleţe 100 g baby spanac (ambalat), tocat 600 g cartofi daţi prin răzătoare 10 ouă 180 ml lapte (sau un amestec din 90 ml lapte şi 90 g smântână grasă) 60 ml sos picant (sau după gust) sare piper 100 g caşcaval ras

Mod de preparare

Încălzeşti o lingură de ulei într-o cratiţă încăpătoare, la foc mediu. Adaugi ciupercile şi le sotezi 4 minute, până încep să se rumenească frumos. Pui un praf de sare şi adaugi ceapa şi usturoiul, pe care le sotezi 2 minute. Scoţi legumele pe o farfurie.

Adaugi a doua lingură de ulei, dacă este nevoie, şi sotezi ardeii graşi 1 minut. Pui spanacul tocat şi îl laşi să se soteze puţin, apoi îl iei de pe foc şi îl dai deoparte.

Ungi o tavă de copt cu ulei, aşezi cartofii daţi prin răzătoare pe fundul tăvii şi îi presezi puţin, ca să te asiguri că sunt distribuiţi în mod uniform. Adaugi legumele (atât ciupercile, cât şi ardeii) peste cartofi şi laşi deoparte tava.

Aşezi un grătar în centrul cuptorului şi îl încingi la o temperatură mare, dacă vrei să prepari mâncarea imediat.

Într-un bol mare, baţi oul, laptele, sosul iute, sarea şi piperul. (În loc de lapte, poţi folosi un amestec egal de 90 ml lapte şi 90 g smântână). Torni compoziţia aceasta de ouă peste legumele din tavă.

Presari caşcavalul ras şi mai condimentezi, dacă este cazul, cu sare şi piper. Dai tava 40-45 de minute la cuptorul încins, neacoperită, până când se topeşte caşcavalul şi se rumenesc legumele. Laşi mâncarea să se răcească 10 minute înainte să o feliezi şi să o serveşti la masă.

Sursa + foto: littlespicejar.com

Chef Patrizia Paglieri: „Ca să găteşti un mic dejun sănătos, trebuie să faci lucruri simple“

Chef Patrizia Paglieri: „Ca să găteşti un mic dejun sănătos, trebuie să faci lucruri simple“

Mic dejun cu ouă ochiuri şi dovlecei

Mic dejun cu ouă ochiuri şi dovlecei

VIDEO Mic dejun italienesc: miniomlete cu şuncă şi parmezan

VIDEO Mic dejun italienesc: miniomlete cu şuncă şi parmezan

Mic dejun cu chia şi fulgi de ovăz (oase puternice)

Mic dejun cu chia şi fulgi de ovăz (oase puternice)

Cum prepari un mic dejun sănătos în 15 minute

Cum prepari un mic dejun sănătos în 15 minute