Mâncare de năut cu busuioc. Reţetă de post

Pe măsură ce serile devin mai reci, mâncărurile calde şi hrănitoare precum această mâncare de năut cu sos de busuioc sunt binevenite la cină. O lingură de busuioc dă acesteie reţete de post un plus de savoare şi te poate trimite şi la căldura verii.
Mâncare de năut cu busuioc. reţetă de post - Ingrediente (4 porţii)
3 linguri ulei de măsline 1 ceapă roşie mare, tocată mărunt 4 tije de ţelină, tocate sare piper 5 fire de oregano 3 linguri de pastă de roşii 6 căni supă de legume 800 g năut fiert şi scurs 3 felii groase de pâine, fără coajă, tăiate în bucăţi şi veche de 2 zile 1/2 cană frunze de busuioc proaspăt (pentru cine nu ţine post se poate folosi sos pesto)
Mâncare de năut cu busuioc. Reţetă de post - Mod de preparare
Într-o oală mare, încingi uleiul la foc mediu. Pui ceapa şi ţelina, asezonezi cu sare şi piper şi laşi pe foc până capătă o culoare aurie, cam 10 minute. Adaugi oregano şi pasta de roşii şi laşi pe foc, amestecând, timp de 1 minut. Apoi, torni supa de legume şi laşi să fiarbă încă 5 minute.
Adaugi năutul şi pâinea şi laşi să fiarbă până se îngroaşă, 6-8 minute. Potriveşti de sare şi piper şi serveşti cu frunze de busuioc sau sos pesto pe deasupra.
sursa: marthastewart.com