Mâncare de vinete cu usturoi

SF193879 jpeg

Iată o propunere tocmai bună pentru a înlocui clasica salată de vinete!

Ingrediente

4 vinete potrivite 2 dovlecei 4 roşii 6 căţei de usturoi 300 g caşcaval 1 linguriţă busuioc uscat 3 linguri ulei măsline sare piper

Mod de preparare

Speli vinetele şi dovleceii, îi tai felii, îi sărezi şi îi pui la scurs pentru 10 minute. Roşiile le speli şi le tai felii, iar usturoiul îl pisezi şi-l amesteci cu puţină apă.

Într-un vas termorezistent uns cu ulei, aşezi feliile de vinete, alternând cu cele de dovlecel şi cu cele de roşii. Presari busuiocul peste ele, stropeşti cu ulei de măsline, pui piper, sare şi mujdeiul. Razi caşcavalul, îl presari peste vinete şi bagi mâncarea la cuptor pentru 20 de minute. O serveşti caldă.

sursa foto: StockFood