Mic dejun cu ou şi cartofi, la cuptor

Dacă te-ai plictisit de clasicul mic dejun, încearcă o reţetă nouă cu ou şi „hash brown“, cartofi pregătiţi într-un mod inedit, foarte populari în preparatele marilor bucătari.
Ingrediente
85 g caşcaval ras
500 g cartofi
1 legătură ceapă verde
2 ouă
½ linguriţă mix de condimente
sare
piper
Mod de preparare
Încălzeşti cuptorul la 200 °C. Speli cartofii, îi cureţi şi îi dai printr-o răzătoare mare. Îi pui într-un bol cu apă rece şi îi laşi 5 minute. Scurgi apa din bol, apoi îi storci uşor cu mâna. Pui cartofii într-un tifon de bucătărie şi îi storci din nou, pentru a elimina cât mai multă apă. Îi amesteci, într-un bol, cu caşcavalul din care dai deoparte 2 linguri, ceapa tocată, mixul de condimente, sare şi piper, după gust. Pui compoziţia într-un vas termorezistent, lăsând puţin spaţiu liber în mijloc.
Dai la cuptor 25-30 de minute. Spargi ouăle în centru. Presari caşcavalul păstrat. Condimentezi dacă vrei, după gust. Dai la cuptor încă 8-12 minute, în funcţie de cât de moi vrei să iasă ouăle. Serveşti imediat.
Sursa https://www.bettycrocker.com