Musaca de cartofi cu ardei graşi

musaca de cartofi cu ardei grasi jpeg

O reţetp specială de musaca pentru post sau pentru vegetarieni.

Ingrediente

20 ardei graşi copţi 4-5 cepe 800 g cartofi 150 ml ulei 500 g roşii 100 g smântână vegetală pentru gătit 1 lingură făină 100 g caşcaval vegetal ras ulei, pentru uns tava sare piper

MOd de preparare

Tai cartofii rondele şi îi prăjeşti în ulei încins. Îi scoţi pe şervete absorbante. În uleiul rămas căleşti ceapa tăiată julien, o laşi să devină sticloasă, apoi adaugi ardeii graşii tăiaţi fideluţă, sare şi piper după gust. Laşi aproximativ 10 minute, adaugi roşiile date prin răzătoare, acoperi şi ţii ca să scadă sosul format. Ungi o tavă cu unt, aşezi un strat de cartofi, apoi umplutura de ardei şi încă un strat de cartofi. Amesteci smântâna cu lingura de făină şi cu caşcavalul şi torni peste musaca. Dai tava la cuptorul încins până când se rumeneşte.