Pâine cu spanac

paine cu spanac jpeg

Spanacul este vedeta acestei primăveri

Ingrediente (1 pâine)

200 g brânză (puţin sărată) 150 g făină 500 g spanac congelat 1 legătură mărar 3 ouă 130 ml lapte 80 ml ulei 1 linguriţă praf de copt 50 g unt sare piper oregano

Mod de preparare

Încingi cuptorul. Dezgheţi spanacul şi îl scurgi bine. Îl tai şi îl sotezi 3-4 minute într-o tigaie încinsă, în care ai topit untul. Adaugi sare şi piper şi mai laşi 2 minute pe foc.

Într-un vas, amesteci făina cu praful de copt. Adaugi ouăle, unul câte unul, apoi uleiul, puţin câte puţin, şi laptele călduţ. Amesteci bine toate ingredientele. Toci mărarul şi îl adaugi în vas, apoi pui brânza fărâmiţată şi spanacul şi amesteci totul foarte bine. Torni compoziţia într-o tavă de cozonac, în care ai întins hârtie de copt.

Presari oregano uscat şi laşi la cuptor cam o oră sau până se rumeneşte frumos.