Pârjoale de fasole cu coriandru

Pârjoalele de fasole cu coriandru sunt o variantă delicioasă și sănătoasă a chiftelelor, perfecte pentru zilele de post sau pentru o masă vegetariană plină de savoare.

parjoale de fasole cu coriandru jpg

Ingrediente

300 g fasole albă, de la conservă sau fiartă

4 linguri făină

½ lingură boia afumată

½ legătură coriandru

1 lingură ulei

sare și piper, după gust

ulei, pentru prăjit

Mod de preparare

Pui toate ingredientele într-un blender și amesteci până obții o pastă ușor de modelat. Ungi puțin mâinile cu ulei și începi să formezi nișe bile pe care le turtești cu ajutorul unui pahar sau cu mâna.

Prăjești pârjoalele în ulei încins până ce sunt bine rumenite pe ambele părți, le scoți pe șervete de bucătărie pentru a îndepărta surplusul de ulei, apoi le servești cu salată verde sau rucola și un strop de lămâie.