Pârjoale de fasole cu coriandru
Pârjoalele de fasole cu coriandru sunt o variantă delicioasă și sănătoasă a chiftelelor, perfecte pentru zilele de post sau pentru o masă vegetariană plină de savoare.
![parjoale de fasole cu coriandru jpg](https://cdn.adh.reperio.news/image-a/a54020ec-a4a1-44d4-a339-140129143742/index.jpeg?p=a%3D1%26co%3D1.05%26w%3D500%26h%3D750%26q%3D91%26r%3Dcontain%26f%3Dwebp)
Ingrediente
300 g fasole albă, de la conservă sau fiartă
4 linguri făină
½ lingură boia afumată
½ legătură coriandru
1 lingură ulei
sare și piper, după gust
ulei, pentru prăjit
Mod de preparare
Pui toate ingredientele într-un blender și amesteci până obții o pastă ușor de modelat. Ungi puțin mâinile cu ulei și începi să formezi nișe bile pe care le turtești cu ajutorul unui pahar sau cu mâna.
Prăjești pârjoalele în ulei încins până ce sunt bine rumenite pe ambele părți, le scoți pe șervete de bucătărie pentru a îndepărta surplusul de ulei, apoi le servești cu salată verde sau rucola și un strop de lămâie.