Roșii umplute cu orez și cartofi copți
Roșiile umplute cu orez și cartofi copți - o mâncare delicioasă și perfectă pentru prânz sau o cină în zilele de post.

Ingrediente
8 roşii mari, bine coapte
150 g orez cu bob rotund
1 ceapă mică, tocată fin
2 căței de usturoi, tocați
2 linguri ulei de măsline
1 lingură pastă de roşii
1 linguriță oregano uscat
1 linguriță busuioc uscat
2 cartofi mari, tăiați felii subțiri
sare şi piper proaspăt măcinat
200 ml apă sau supă de legume
Mod de preparare
Tai un capac fiecărei roșii și scobești miezul cu o lingură. Păstrezi pulpa scoasă.
Într-o tigaie, încingi uleiul și călești ceapa și usturoiul până devin aurii. Adaugi orezul, pasta de roșii și pulpa tocată de la roșii. Gătești 5 minute, apoi condimentezi cu sare, piper, oregano și busuioc.
Umpli roșiile cu acest amestec, având grijă să nu le îndeși prea tare, pentru ca orezul să aibă loc să se umfle. Așezi roșiile într-o tavă de copt, pui capacele la loc și le înconjori cu feliile de cartofi. Torni apa sau supa de legume în tavă și stropești totul cu puțin ulei de măsline.
Coci 40–45 de minute, până ce roșiile sunt moi și cartofii rumeniți.























