Salată cu năut, castraveţi şi roşii

Salata cu naut, castraveti si rosii jpeg

Nu mai ştii ce să mănânci în zilele de post? Dacă vrei să îţi purifici organismul şi să respecţi postul, alege o salată simplă şi pune în ea puţină feta. Vei descoperi astfel un preparat delicios şi gustos, ideal în zilele cu dezlegare la brânză şi lactate.

Salată cu năut, castraveţi şi roşii – Ingrediente (8 porţii)

600 g roşii cherry

300 g roşii cherry de culoare galbenă

411 g năut (de la conservă), boabele scurse şi spălate

1 ½ castraveţi, descojiţi şi feliaţi

2 avocado mari, descojiţi şi tăiaţi cubuleţe

½ legătură pătrunjel verde

85 g brânză feta, mărunţită

Pentru dressing

120 ml ulei de măsline

60 ml zeamă de lămâie

1 linguriţă muştar de Dijon

2 căţei de usturoi, mărunţiţi

¼ linguriţă sare

1 lingură busuioc verde, tocat

¾ linguriţă oregano uscat

Salată cu năut, castraveţi şi roşii – Mod de preparare

Pentru dressing, amesteci într-un bol cu un tel (sau într-un blender) uleiul de măsline, zeama de lămâie proaspăt stoarsă, muştarul, usturoiul şi sarea până se omogenizează sosul. Adaugi busuioc şi oregano.

image

Într-un castron mare de salată, amesteci roşiile cherry (de ambele culori), tăiate jumătăţi, boabele de năut şi castraveţii feliaţi. Adaugi avocado făcut cubuleţe, pătrunjelul şi amesteci încet. Torni cantitatea dorită de dressing şi adaugi brânza feta. Amesteci salata cu grijă, ca să se acopere ingredientele uniform cu sosul. Serveşti salata în decurs de o oră, pentru a te bucura de cel mai bun gust.

Sursa + foto: www.cookingclassy.com

www.cookingclassy.com