Salată cu roşii şi năut

Salata cu rosii si naut jpeg

Un preparat uşor dar săţios, numai bun pentru zilele toride de vară, salata cu roşii şi năut trebuie să facă parte din reţetele pe care le vei încerca în zilele următoare.

Ingrediente

Pentru salată

2 linguri ulei

400 g năut la conservă

2 linguriţe chimion

300 g roşii cherry

pătrunjel

sare

Pentru dressing

2 linguri ulei de măsline

1 lingură oţet

1 linguriţă ceapă tocată

sare, după gust

piper, după gust

Mod de preparare

Într-o tigaie, încingi puţin ulei. Rumeneşti boabele de năut scurse şi limpezite, timp de 3-4 minute. Condimentezi cu sare, după gust şi mai laşi pe foc încă 2 minute. Amesteci cu chimionul.

Într-un bol, combini uleiul, oţetul, ceapa tocată, sare şi piper. Adaugi năutul, roşiile tăiate pe jumătate şi frunze de pătrunjel, dacă vrei. Amesteci până se îmbină toate aromele. Serveşti imediat.

Sursa http://www.thekitchn.com