Salată cu roşii şi năut

Un preparat uşor dar săţios, numai bun pentru zilele toride de vară, salata cu roşii şi năut trebuie să facă parte din reţetele pe care le vei încerca în zilele următoare.
Ingrediente
Pentru salată
2 linguri ulei
400 g năut la conservă
2 linguriţe chimion
300 g roşii cherry
pătrunjel
sare
Pentru dressing
2 linguri ulei de măsline
1 lingură oţet
1 linguriţă ceapă tocată
sare, după gust
piper, după gust
Mod de preparare
Într-o tigaie, încingi puţin ulei. Rumeneşti boabele de năut scurse şi limpezite, timp de 3-4 minute. Condimentezi cu sare, după gust şi mai laşi pe foc încă 2 minute. Amesteci cu chimionul.
Într-un bol, combini uleiul, oţetul, ceapa tocată, sare şi piper. Adaugi năutul, roşiile tăiate pe jumătate şi frunze de pătrunjel, dacă vrei. Amesteci până se îmbină toate aromele. Serveşti imediat.
Sursa http://www.thekitchn.com