Salată de cartofi noi, reţeta americană pas cu pas

salata de cartofi jpeg

Când ai nevoie de o garnitură simplă şi gustoasă, pe care să o serveşti alături de fripturi sau alte preparate cu carne, încearcă această salată de cartofi, după o reţetă clasică americană.

Salată de cartofi – Ingrediente

1 kg cartofi noi sau cartofi roşii 80 ml ulei 5 castraveciori acri sau alte murături 2 cepe franţuzeşti (şalote) 5 ridichi 20 g tarhon 20 g pătrunjel 20 g arpagic sau ceapă verde (plus mai mult, pentru decor) 3 linguri boabe de muştar 3 linguri oţet din mere 2 linguri muştar de Dijon 1 praf zahăr sare piper

Salată de cartofi – Mod de preparare

Fierbi cartofii în apă sărată, până când se înmoaie. Îi scoţi şi îi pui într-un bol cu apă cu gheaţă, ca să se răcească câteva minute, apoi îi scoţi şi îi usuci. Tai cartofii în jumătăţi sau în sferturi, în funcţie de cât de mari sau mici sunt şi îi pui într-un vas mare. Îi cureţi de coajă dacă e cazul.

image

Tai fin castraveciorii sau murăturile, toci ceapa franţuzească şi feliezi ridichile. Toci verdeaţa şi arpagicul. Le adaugi în vasul cu cartofii.

image

Amesteci într-o cană uleiul, boabele de muştar, muştarul de Dijon, oţetul şi zahărul, până se omogenizează.

image

Torni jumătate din dressingul pentru salată peste cartofi şi amesteci. Guşti şi torni mai mult sos şi apoi condimentezi cu sare şi piper, după gust. La final, presari arpagic sau ceapă verde tocată, pentru a orna salata.

image

kitchenstories.com