Salată de dovleac cu sos de iaurt

Salata de dovleac cu sos de iaurt este o combinație delicioasă de arome dulci, proaspete și cremoase. Este o salată ușoară, perfectă pentru toamnă, când dovleacul este în sezon.

salata de dovleac cu sos de iaurt jpg

Ingrediente

1 dovleac de mărime medie

1 crenguță de rozmarin

4 căței de usturoi tăiați

2 linguri ulei

2 lingurițe praf de ghimbir

sare

piper

Pentru sos

1 iaurt cremos

1 lingură zeamă de lămâie

1 cățel de usturoi zdrobit

Mod de preparare

Speli dovleacul, îi îndepărtezi semințele și nervurile și îl tai felii. Încingi cuptorul și întinzi hârtie de copt într-o tavă de aragaz. Dai feliile de dovleac cu sare, ghimbir și piper, după gust, le așezi în tavă împreună cu crenguța de rozmarin, cu usturoiul tăiat și le dai la cuptorul încins în prealabil. După 20 de minute, întorci feliile și le mai ții încă 30 de minute, apoi lași la răcit.

Pentru sos, amesteci toate ingredientele și le torni pe un platou de servire. Răstorni peste el feliile de dovleac și servești.