Salată de fasole cu ceapă şi broccoli

salata fasole broccoli jpeg

Fasolea nu este bună numai iarna sau numai în post. O salată precum cea preparată de noi este binevenită oricând.

Ingrediente

200 g fasole albă boabe (fiartă) 1 ceapă roşie 1 broccoli 3 linguri ulei 2 linguri zeamă de lămâie sare piper

Mod de preparare

Se fierbe căpăţâna de broccoli în apă cu sare 10 minute, se scurge de apă şi se desface în bucheţele, care se adaugă peste boabele de fasole. Se pune ceapa roşie tăiată solzişori sau rondele, după plac. Se condimentează cu sare şi piper, după preferinţă.

Se bate uleiul cu zeama de lămâie şi se asezonează salata cu sosul obţinut. Se amestecă totul cu grijă pentru a nu se sfărâma ingredientele. Se serveşte cu felii de pâine prăjită sau cu cartofi natur.

sursa foto: Profimedia