Sărmăluţe de post în foi de viţă

Cele mai bune sărmăluţe pot fi chiar şi acestea de post dacă ştii cum să combini toate ingredientele.
Ai nevoie de
30 frunze viţă 200 g orez 2 cepe 100 ml ulei 2 ardei graşi roşii sare piper smântână vegetală
Mod de preparare
Speli în două-trei ape orezul şi îl laşi în apă rece. Separat, căleşti cepele curăţate şi tocate în jumătate din cantitatea de ulei încins. Adaugi peste ceapă orezul scurs bine şi
ardeii tăiaţi foarte fin. Speli frunzele de viţă, le rupi codiţele, le opăreşti în apă fierbinte până când îşi schimbă culoarea. Le ţii la scurs. Amesteci cu o lingură de lemn şi laşi
10 minute, la foc mic. Sărezi, după gust, şi condimentezi cu piper. Aştepţi să se răcească. Omogenizezi amestecul.
Pui pe frunzele de viţă câte o lingură din compoziţia cu orez şi formezi sarmalele. Le aşezi într-un vas cu pereţi înalţi. Acoperi cu apă caldă, torni uleiul rămas şi fierbi 1 oră pe aragaz şi 1 oră la cuptor. Le serveşti calde cu smântână vegetală.