Supă-cremă de post cu cartofi, praz şi crutoane

supa crema cartofi praz crutoane jpeg

Pentru perioada de post vă recomandăm o delicioasă şi rapidă supă-cremă de post cu cartofi, praz şi crutoane.

Ingrediente pentru supă-cremă de post cu cartofi, praz şi crutoane

500 g cartofi 1 broccoli mic 2 fire de praz (partea albă) 2-3 cepe verzi 1 legătură de leurdă 30 g margarină 1 lingură ulei pătrunjel verde mărar verde sare piper crutoane pentru garnitură

Mod de preparare pentru supă-cremă de post cu cartofi, praz şi crutoane

Se taie prazul şi ceapa verde bucăţi de 1 cm şi se călesc în margarină amestecată cu ulei. Se sting cu doi litri de apă fierbinte şi se fierb circa 5 minute. Se adaugă cartofii şi se continuă fierberea încă 20 de minute, până când sunt bine pătrunşi. După 10 minute, se adaugă şi broccoli desfăcut bucheţele.

Se ia vasul de pe foc şi se strecoară legumele. Se adaugă leurda, pătrunjelul şi mărarul tocate. Se mixează cu blenderul până se transformă în piure. Se diluează cu zeama în care au fiert legumele până la consistenţa dorită, se condimentează cu sare şi piper, după gust, şi se lasă să mai dea în ­1-2 clocote. Supa-cremă de post cu cartofi, praz şi crutoane se serveşte fierbinte, cu crutoane prăjite în cuptor.