Supă de edamame cu ciuperci uscate

Supă de edamame cu ciuperci uscate este un preparat savuros și sănătos, combinând proteinele vegetale din edamame cu aromele bogate ale ciupercilor uscate. Această supă este ideală pentru o masă ușoară și hrănitoare.

supa de edamame jpg

Supă de edamame cu ciuperci uscate este un preparat savuros și sănătos, combinând proteinele vegetale din edamame cu aromele bogate ale ciupercilor uscate. Această supă este ideală pentru o masă ușoară și hrănitoare.

Ingrediente

300 g edamame

20 g ciuperci shiitake uscate

2 tulpini țelină cu frunze

cimbru uscat

sare

1 litru apă

1 ceapă roșie mare

2 morcovi medii

2 linguri ulei

2-3 căței de usturoi

piper

Mod de preparare

Hidratezi ciupercile uscate în apă caldă 20 de minute. După ce s-au hidratat, le scurgi și le tai mărunt.

Călești ceapa și usturoiul tăiate mărunt aproximativ 5 minute. Adaugi morcovii tăiați cuburi mici, tulpinile de țelină și ciupercile hidratate. Călești toate legumele încă 5 minute, până se înmoaie ușor. Adaugi edamame, cimbrul uscat și apa. Lași să fiarbă la foc mic 20 de minute, până când toate legumele sunt fierte și edamame-ul este fraged. Condimentezi cu sare și piper.