Supă de morcovi cu smântână
Aceasta supă este simplu de preparat și are un gust dulceag și bogat, datorită morcovilor, care se combină perfect cu smântâna.
Ingrediente
500 g morcovi
1 ceapă medie
2 căței de usturoi
1 cartof mediu
1 litru supă de legume sau apă
200 ml smântână pentru gătit
mărar proaspăt
30 g unt
1 linguriță maghiran uscat
sare
piper
Mod de preparare
Cureți și tai morcovii și cartoful cubulețe. Toci ceapa și usturoiul. Într-o oală mare, topești untul, adaugi ceapa și usturoiul și le călești până devin translucide, aproximativ 5 minute. Pui morcovii și cartoful, amestecând bine pentru a le acoperi cu untul aromatizat. Torni supa de legume sau apa în oală, aduci în punctul de fierbere, apoi reduci focul și lași să fiarbă, acoperit, 25-30 de minute sau până când morcovii și cartofii sunt fierți.
Lași supa să se răcească puțin și o pasezi cu un blender până devine fină și omogenă.
Pui supa înapoi în oală, adaugi smântâna, maghiranul și mărarul tocat. Asezonezi cu sare și piper după gust. Încălzești supa la foc mic, amestecând constant, dar nu trebuie să o lași să mai dea în clocot după adăugarea smântânii.
Torni supa în boluri, adaugi extra mărar proaspăt pentru decor și un strop de smântână în fiecare bol.