Supă minestrone cu legume şi fasole

2 shutterstock 173395889 jpg jpeg

Specific meniurilor italieneşti, supa minestrone este o bogăţie de arome şi de gusturi venite direct din natură.

Ce ai nevoie

1 cartof mare 1 ardei gras 1 ceapă 1 morcov 2 dovlecei potriviţi ca mărime 2 linguri boabe de fasole roşie (conservă) 2 linguri boabe de porumb dulce (conservă) 2 linguri năut fiert (conservă) 50 g paste făinoase 2 căţei de usturoi 200 ml pulpă de roşii (conservă) 2 linguri ulei de măsline oregano (uscat) busuioc verde sau uscat pătrunjel verde sare piper

Mod de preparare

Se curăţă toate legumele, plus căţeii de usturoi, se taie cubuleţe, felii, rondele, după preferinţă, se sotează, sub capac, într-o oală mare cu cele 2 linguri de ulei încins, amestecând din când în când să nu se prindă pe fund. Se sting cu apă caldă şi se lasă să fiarbă circa 30 de minute. Se adaugă boabele de fasole, năut şi boabele de porumb dulce

din conservă. Se adaugă pulpa de roşii, pastele făinoase fierte separat, ierburile aromate şi se condimentează cu sare şi piper, după gust. Se lasă să clocotească la foc mic

10 minute, apoi se opreşte. Se presară cu pătrunjel verde tocat mărunt, se acoperă cu capac şi se lasă 5-10 minute să se aromatizeze, apoi se serveşte, garnisită cu frunze de busuioc verde.