Tagliatele cu sos de ciuperci şi ierburi aromate

Tagliatele cu sos de ciuperci si ierburi aromate jpeg

Tagliatelele cu sos de ciuperci şi ierburi aromate sunt perfecte pentru o zi în care îţi doreşti să încerci o reţetă nouă, cu care să îi impresionezi pe cei dragi.

De ce ai nevoie pentru a pregăti tagliatele cu sos de ciuperci şi ierburi aromate

200 g ciuperci

2 căţei de usturoi, pisat

300 g tagliatele

40 g unt

20 g făină

320 ml supă de legume

cimbru după gust

1 legătură pătrunjel

100 ml lapte

sare şi piper după gust

Cum prepari tagliatele cu sos de ciuperci şi ierburi aromate

Spală bine ciupercile pentru a îndepărta orice urmă de murdărie, apoi taie-le mărunt.  Pune tagliatelele la făcut conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Găteşte-le al dente, apoi scurge-le şi pune-le deoparte.

Amestecă untul şi usturoiul pisat într-o oală potrivită şi dă-o la foc doar pentru 1 minut sau 2. Adaugă ciupercile, tăiate marunt, şi găteşte-le aproximativ 5 minute, sau până când devin închise la culoare. Dă focul mai încet, pune supa amestecată cu făina, laptele şi continuă să amesteci 2-3 minute până când se îngroaşă sosul. Adaugi pătrunjelul, cimbrul şi piperul.

Adaugă sare şi piper după gust şi toarnă sosul peste paste. Serveşte-le calde.

Sursa https://www.budgetbytes.com