Tagliatele cu sos de ciuperci şi ierburi aromate

Tagliatelele cu sos de ciuperci şi ierburi aromate sunt perfecte pentru o zi în care îţi doreşti să încerci o reţetă nouă, cu care să îi impresionezi pe cei dragi.
De ce ai nevoie pentru a pregăti tagliatele cu sos de ciuperci şi ierburi aromate
200 g ciuperci
2 căţei de usturoi, pisat
300 g tagliatele
40 g unt
20 g făină
320 ml supă de legume
cimbru după gust
1 legătură pătrunjel
100 ml lapte
sare şi piper după gust
Cum prepari tagliatele cu sos de ciuperci şi ierburi aromate
Spală bine ciupercile pentru a îndepărta orice urmă de murdărie, apoi taie-le mărunt. Pune tagliatelele la făcut conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Găteşte-le al dente, apoi scurge-le şi pune-le deoparte.
Amestecă untul şi usturoiul pisat într-o oală potrivită şi dă-o la foc doar pentru 1 minut sau 2. Adaugă ciupercile, tăiate marunt, şi găteşte-le aproximativ 5 minute, sau până când devin închise la culoare. Dă focul mai încet, pune supa amestecată cu făina, laptele şi continuă să amesteci 2-3 minute până când se îngroaşă sosul. Adaugi pătrunjelul, cimbrul şi piperul.
Adaugă sare şi piper după gust şi toarnă sosul peste paste. Serveşte-le calde.
Sursa https://www.budgetbytes.com