Tăieței din zucchini cu usturoi și pesto
Tăiețeii din zucchini cu usturoi și pesto sunt o opțiune delicioasă și sănătoasă, perfectă pentru o masă ușoară.
Ingrediente
4 zucchini sare piper
2 linguri ulei de măsline
1 cățel de usturoi
Pentru pesto de busuioc
50 g frunze de busuioc proaspăt
30 g parmezan ras
30 g muguri de pin
1 cățel de usturoi
60 ml ulei de măsline
sare
piper
sucul de la ½ lămâie
Mod de preparare
Cu un spiralizator sau cu o răzătoare specială, transformi dovleceii în tăieței. Presari puțină sare peste ei și îi lași 10 minute pentru a elimina excesul de apă, apoi îi tamponezi ușor cu un prosop de hârtie.
Într-un robot de bucătărie, pui frunzele de busuioc, parmezanul ras, mugurii de pin, usturoiul și sucul de lămâie. Adaugi, treptat, uleiul de măsline și mixezi continuu până când obții o pastă omogenă. Condimentezi cu sare și piper după gust.
Sotezi usturoiul tocat în uleiul de măsline, 1 minut până devine auriu. Adaugi tăiețeii de dovlecel și îi gătești 2-3 minute, amestecând constant, până când devin ușor moi, dar încă crocanți. Iei tigaia de pe foc și adaugi pestoul de busuioc peste tăieței. Amesteci bine pentru a acoperi uniform tăiețeii cu pesto și decorezi cu busuioc verde.