Tartă cu legume şi aluat de cartofi

tarta cu legume aluat cartofi jpeg

Poţi face ce fel de aluat vrei pentru această tartă, dar noi te sfătuim să-l faci din cartofi, ba mai mult din cartofi noi, tocmai pentru că este vremea lor. Iar această tartă cu legume şi aluat de cartofi este aperitivul perfect.

Tartă cu legume şi aluat de cartofi - Ingrediente

Pentru aluat 170 g făină 200 g cartofi noi fierţi 80 g unt 3 gălbenuşuri sare

100 g dovlecei

1 roşie

2 cartofi fierţi mai mici

1 praz

cimbru

sare

piper

200 ml smântână

2 ouă

Tartă cu legume şi aluat de cartofi - Mod de preparare

Pentru aluat, se curăţă de coajă cartofii fierţi şi răciţi, se dau pe răzătoarea mare şi se amestecă cu făina, gălbenuşurile, untul şi un praf de sare. Aluatul obţinut se întinde în foaie şi se aşază într-o formă de tartă unsă şi tapetată, îmbrăcându-se şi pereţii. Se spală legumele, se scurg şi se taie toate felii potrivit de groase. Se aşază în blatul de tartă (ca în imagine sau după inspiraţie) şi se presară cu sare, piper şi cimbru, după gust. Ouăle se bat cu smântâna şi se toarnă amestecul peste legume. Se introduce în cuptorul preîncălzit la 200° C pentru 40 de minute. Tarta cu legume şi aluat de cartofi se serveşte caldă sau rece.