Tartă cu roşii şi dovlecei

Cu un blat foarte simplu de preparat poţi obţine o tartă delicioasă dacă legumele din umplutură îţi amestecă gusturile. Ingrediente
2 dovlecei potriviţi
1 ardei gras
200 g roşii cherry
3 ouă
3 linguri smântână
200 ml lapte
100 g telemea mai moale
500 g aluat de foitaj
câteva frunze busuioc verde
sare
piper
Cum se prepară
Se curăţă ardeiul de seminţe şi se taie împreună cu dovleceii felii subţiri. Se condimentează cu sare şi piper, după gust, şi se lasă 10 minute. Se bat ouăle cu laptele şi smântâna şi se condimentează cu sare şi piper, după gust.
Aluatul se întinde puţin cu sucitorul, se aşază într-o formă rotundă de copt şi se înţeapă cu furculiţa din loc în loc. Se aşază peste aluat dovleceii şi ardeiul, se toarnă amestecul de ouă cu smântână, se pune brânza tăiată cubuleţe şi se aşază roşiile cherry tăiate pe jumătate.
Se coace în cuptorul încins circa 35-40 de minute. Se lasă să se răcorească, se decorează cu frunze de busuioc şi se serveşte.
sursa foto: Shutterstock