Terină de orez cu mazăre şi morcovi

Ştiai că în Japonia, metodele de preparare diferă în funcţie de varietatea de orez folosită, dar niciodată orezul nu poate fi fel principal, ci doar garnitură pentru alte feluri de mâncare? Iar în India, foarte căutate sunt clătitele de orez (dosa) care se fac din orez brut, lăsat la fermentat între opt şi zece zile. Ele se gătesc cu o zi înainte şi se mănâncă a doua zi, la micul dejun.
Ingrediente
260 g orez 150 g mazăre 1 ardei gras galben 1 ceapă 2 morcovi 1 conservă de ciuperci (feliate) supă de legume 50 g margarină 2 linguri ulei mărar pătrunjel sare piper
Mod de preparare
Speli şi cureţi ardeiul şi ceapa şi le tai cubuleţe, iar morcovii îi faci rondele. Pui ceapa tocată într-un vas termorezistent, adaugi puţin ulei şi o laşi la sotat câteva minute, la cuptor. Adaugi ardeiul, ciupercile din conservă, mazărea şi morcovii şi amesteci din când în când. După 10 minute, adaugi orezul bine spălat, amesteci şi torni supa de legume, cât să-l acopere cu totul (la o cană de orez, foloseşti 3 de lichid). Laşi să fiarbă aproximativ 20 de minute, apoi scoţi vasul din cuptor. Orezul trebuie să fie potrivit de cremos.
Ungi cu margarină mai multe forme ceramice termorezistente şi pui în ele, în mod egal, orezul sărat şi piperat, după gust. Le dai la cuptor, la o temperatură medie, câteva minute, apoi răstorni formele pe farfurii şi serveşti, dacă vrei, cu mărar proaspăt sau pătrunjel.