Tocăniţă de post cu ciuperci şi legume

tocanita de ciuperci cu soia jpeg

Dacă vrei o mâncărică uşoară, proaspătă şi plină de vitamine, tocăniţa de ciuperci cu legume şi smântână este perfectă pentru orice gusturi. Cumpără legume proaspete de la piaţă şi smântână de la ţărani şi apucă-te de treabă, tocăniţa se prepară rapid şi este excelentă caldă. Ai nevoie de aproximativ o oră de stat în bucătărie şi cina este gata.

Ingrediente pentru tocăniţă de post cu ciuperci şi legume

2 ţeline 2 cartofi 1 vânătă 3 căţei de usturoi 2 cepe 1 broccoli 3 morcovi 2 dovlecei 300 – 500 g ciuperci sare şi piper 2-3 linguri bulion un sfert cană melasă pătrunjel proaspăt ceaşcă vin roşu 2-3 roşii mărar

Mod de preparare pentru tocăniţă de post cu ciuperci şi legume

Toate legumele se curăţă, se spală bine şi se taie cubuleţe. Se topeşte untul într-o cratiţă şi se adaugă ceapa, usturoiul, cartofii şi vânăta şi se pune puţină sare şi puţin piper. Se lasă până când cartofii prin o altă culoare.

Apoi se pun ţelina, broccoli, morcovii şi vinul, se acoperă cratiţa şi se lasă la fiert 15 minute. După un sfert de oră se adaugă dovleceii, roşiile, ciupercile, bulionul, melasa şi mărarul. Se acoperă din nou şi se mai lasă la fiert pentru 20-30 minute. Se condimentează cu sare şi pier proaspăt măcinat. Dacă vrei, poţi băga tocăniţa la cuptor, prinde un gust mult mai bun, legumele se coc bine şi scot toată savoarea lor gătite la cuptor.

Tocăniţa de serveşte caldă, cu pătrunjel proaspăt tocat deasupra. Excelentă şi gătită foarte simplu, tocăniţa de de post cu ciuperci şi legume este un deliciu pentru iubitorii de legume.