Tortellini cu roșii uscate și busuioc

Iată o rețetă simplă și delicioasă de tortellini cu roșii uscate și busuioc, perfectă pentru un prânz rapid sau o cină gustoasă.

tortelii cu rosii si busuioc jpg

Ingrediente

200 g tortellini din linte, năut sau conopidă

6–8 roșii uscate

1 linguriță ulei de măsline

1 lingură parmezan vegetal sau drojdie inactivă

frunze de busuioc proaspăt

piper negru

puțin usturoi granulat

Mod de preparare

Fierbi tortellini conform instrucțiunilor de pe ambalaj și scurgi bine. Dacă roșiile uscate sunt în ulei, le scurgi pe un șervet și le tai fâșii. Poți să le adaugi direct peste pastele calde sau să le înmoi un minut în apă fierbinte, dacă sunt complet uscate.

Pui pastele fierbinți într-un bol. Adaugi roșiile, parmezanul, puțin piper, uleiul de măsline și frunzele de busuioc. Amesteci ușor. Decorezi cu frunze proaspete de busuioc și, opțional, câteva picături de zeamă de lămâie pentru un plus de prospețime.