Varză cu cartofi şi sos de smântână

varza cu cartofi si sos de smantana jpeg

Se spune despre varză că este o legumă bună la toate. Şi asta datorită numeroaselor ei beneficii asupra sănătăţii.

Ingrediente

200 g varză 2 cartofi 3 căţei usturoi 1 ou ulei 2-3 fire ceapă verde 100 g smântână dietetică sare piper pătrunjel

Mod de preparare

Cureţi varza şi o tai fâşii foarte subţiri, ca pe nişte tăiţei. Cartofii îi tai cubuleţe şi îi fierbi cu puţină sare. Încingi ulei într-o cratiţă, căleşti ceapa tocată şi usturoiul tăiat feliuţe. După 2-3 minute, pui o cană de apă şi adaugi fâşiile de varză. Laşi să se înăbuşe. Apoi adaugi cartofii scurşi. Baţi oul cu smântâna, adaugi un polonic de apă fierbinte peste ele şi torni în cratiţă. Potriveşti de sare şi piper şi laşi 5-6 minute pe foc. La sfârşit, pui şi câteva frunze de pătrunjel. Poţi servi cu smântână pe deasupra.